2016 - Kasım

16-18 Kasım 2016, Viyana / AVUSTURYA "TÜRK UZMANLARIN ULUSLARARASI KONGREDE BAŞARISI (CHNT 21)"  KUMİD’in Bilim Kurulunda yer aldığı 21.ci Kültürel Miras ve Yeni Teknolojiler Uluslararası Konferansına (CHNT21) Yönetim Kurulu Başkanı Saadet GÜNER katıldı.  Bilim Komitesi Toplantısı Viyana Belediye Sarayında (Rathaus) yapıldı.

Kültürel Miras ve Yeni Teknolojiler Uluslararası Konferansının (CHNT21) Poster Yarışmasına  sunulan çalışmalar arasından KUMID üyesi Uğur GENÇ’in Posteri Yarışmanın  “Kültürel Miras“ bölümü için sergilenmeye değer bulundu.

“Kültürel Miras Poster Yarışması “nı Bilim Kurulu üyelerinin verdiği puanlarla Türkiye’den katılan Züleyha SARA BELGE kazandı. (Uzman, Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi) Gurur duyduk

Eylül – Kasım 2016, İstanbul / TÜRKİYE:  “POLİTİKAYA KATKI - GÖRÜŞ RAPORU  İstanbul Restorasyon ve Konservasyon Merkez ve Bölge Laboratuvarı Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Konservasyon-Restorasyon Alanında Mesleki Yetkinlik ve Unvan Tanımları Çalıştayı”na KUMID katılımcı kuruluş olarak davet edildi.

Talep üzerine KUMID üyelerince Avrupa Yeterlilik Çerçeve Belgesi (AYÇ),  ulusal ve uluslararası standartlar (UNESCO, ICOM, ICOMOS, E.C.C.O ..vb) ve yüksek öğrenim programları ve     «Kültürel Miras Sektöründe Değişim İçin Deneyim-exCHange» başlıklı Avrupa Birliği projemiz çıktıları dikkate alınarak hazırlanan “RAPOR” Çalıştay komitesine gönderildi.

"Bu Web Sitesi Sivil Düşün AB Programı kapsamında Avrupa Birliği desteği ile hazırlanmıştır" 
"Bu Web Sitesinin içeriğinin sorumluluğu tamamıyla Kültürel Mirasın Dostları Derneği'ne (KUMID) aittir ve AB'nin görüşlerini yansıtmamaktadır"