2016 - Mart

11 Mart 2016, İstanbul / TÜRKİYE ”UNESCO- KÜLTÜR MİRASINI  KORUMA EL KİTAPLARI”NI TANIITIMI VE KUMID’İN  10.KURULUŞ YILDÖNÜMÜ TÖRENİ “ “UNESCO Türkiye Millî  Komisyonu”ndan , “W.A.T.C.H Çatışmalarda Taşınabilir Taşınamaz Kültürel Mirasın Korunması için Dünya Birliği, Roma/İTALYA”dan birer temsilcinin ve Türkiye’den ilgili sektör temsilcilerinin teşrifleriyle  11 Mart 2016 tarihinde saat 14.00-17.00 arasında Deniz Müzesi, Beşiktaş / İstanbul  Süleyman Nutki Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirildi.

KUMID , UNESCO ve UTMK’nın ortak yayını olan elkitapları ;   müzelerde güvenlik, dinî mirasın güvenliğinin sağlanması, müzeler için afet risk yönetimi, koleksiyonların belgelenmesi, yazma eserler ile depodaki koleksiyonların bakımı ve elleçlenmesi gibi altı farklı konuda,  müzelerin ve dinî mirasın yöneticileri, müze uzmanları, güvenlik görevlileri, koleksiyonerler ve ilgili diğer tüm kişi ve kurumlar için temel ilkeleri içermektedir.
 Hiç kuşkusuz bu ilkelerin benimsenip uygulanması, koruma ve onarım faaliyetlerinden daha az maliyetlidir ve daha etkilidir.

Törenin sonunda;
  • KUMID Yönetim Kurulu Başkanı Saadet GÜNER Deniz Müzesi Komutanına El Kitaplarını sunarak kitapların dağıtımını sembolik olarak başlatmış oldu.
  • İngilizceden Türkçeye çevrilen KUMID imkanları ile basılan 1.000 set/ 6 cilt UNESCO-Kültür Mirasını Koruma El Kitapları ücretsiz olarak katılımcılara dağıtıldı.
  • KUMID üyeleri ve UNESCO KÜLTÜR MİRASINI KORUMA EL KİTAPLARININ Türkçeye Kazandırılmasında emeği geçenler toplu fotoğraf çektirdi.
  • KUMID Genel Kurulu yapıldı.
Törenimizi onurlandıran başta UTMK temsilcisi olmak üzere tüm KUMID üyelerine, değerli hocalarımıza, İstanbul  müzelerinin, kamu kuruluşlarının temsilcilerine ve dostlarımıza şükranlarımızı sunarız. Varlığınız yolumuzu aydınlatıyor ve KUMID’ nice 10 yıllara ulaşabilecek gönüllü çalışma gücü veriyor.   

31 Mart 2016, Istanbul / TÜRKİYE “KUMID YÖNETİM KURULU TOPLANTISI”  Mart 2016’da seçilen KUMID’in yeni  Yönetim Kurulu Üyeleri ve Gönüllü Mali Müşavirimiz, AB Projelerimizin resmi Mali Müşaviri sayın Kısmet YILDIRIM’ın da katıldığı  Toplantı  yapıldı. Gelecek 10 yıla yelken açmak üzere faaliyetlerimiz planlandı.

"Bu Web Sitesi Sivil Düşün AB Programı kapsamında Avrupa Birliği desteği ile hazırlanmıştır" 
"Bu Web Sitesinin içeriğinin sorumluluğu tamamıyla Kültürel Mirasın Dostları Derneği'ne (KUMID) aittir ve AB'nin görüşlerini yansıtmamaktadır"