2016 - Mayıs

04 Mayıs, 2016, Mardin / TÜRKİYE “KAMU FARKINDALIĞI -  UNESCO KÜLTÜR MİRASINI KORUMA EL KİTAPLARI” Faaliyet Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mahmut AYDIN’nın girişimi ile Mardin Müze Müdürü Sayın Nihat ERDOĞAN’nın nazik ev sahipliği ve organizasyonuyla Mardin Müzesinde “UNESCO Kültür Mirasını Koruma El Kitapları Tanıtım Toplantısı” düzenlendi. Faaliyete KUMID Yönetim Kurulu Başkanı Saadet GÜNER,  Faaliyet Koordinatörü, Yrd. Doç. Dr. Mahmut AYDIN, Üye : Aytaç GÜNER katıldı.
Bu faaliyet kapsamında İngilizceden Türkçeye çevrilen UNESCO Kültür Mirasını Koruma El Kitapları katılımcılara ücretsiz olarak dağıtıldı.

05 Mayıs, Batman / TÜRKİYE  “KAMU FARKINDALIĞI -  UNESCO KÜLTÜR MİRASINI KORUMA EL KİTAPLARI Faaliyet Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mahmut AYDIN’nın girişimi ile Batman Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji  Bölüm Başkanı Prof. Dr. Levent ZOROĞLU’nun nazik ev sahipliği ve organizasyonuyla Batman Üniversitesi Merkez Kampüste “UNESCO Kültür Mirasını Koruma El Kitapları Tanıtım Toplantısı” düzenlendi.
Faaliyete KUMID Yönetim Kurulu Başkanı Saadet GÜNER,  üyeler Yrd. Doç. Dr. Mahmut AYDIN ve  Aytaç GÜNER katıldı.
Faaliyette UNESCO El Kitapları katılımcılara ücretsiz olarak dağıtıldı. Öğrencilerle görüş alışverişi yapıldı.
KUMID üyeleri; Sason, Malabadi Köprüsü,   Ilısu Barajı suları altında kalacak olan Hasankeyf ile taşınacak olan Zeynel Bey türbesini gezerek fotoğrafladı.

09 Mayıs 2016, Ankara / TÜRKİYE “ AVRUPA GÜNÜ”  9 Mayıs Avrupa Günü nedeniyle Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından Ankara’da  düzenlenen ve Büyükelçi Hansjörg HABER’in ev sahipliği yaptığı davette Derneğimizi üyemiz Sayın Latif ÖZEN temsil etti.

10 Mayıs  2016 İstanbul / TÜRKİYE  “ AVRUPA GÜNÜ”  Hollanda Krallığı Türkiye Büyükelçisi Cornelis van RIJ ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Büyükelçi Hansjörg HABER’in ev sahipliği yaptığı “ 9 Mayıs Avrupa Günü Daveti”nde derneğimizi Başkan Saadet GÜNER temsil etti.

17 Mayıs 2016 İzmir / TÜRKİYE  “KAMU FARKINDALIĞI -  UNESCO KÜLTÜR MİRASINI KORUMA EL KİTAPLARI KUMID Üyesi Doç. Dr. Ali Kazım ÖZ’ün girişimi, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEU) Müzecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Remzi YAĞCI’nın nazik ev sahipliği ve organizasyonuyla Dokuz Eylül Üniversitesinde düzenlenen MÜZELER HAFTASI Etkinliğinde bildiri sunuldu.
UNESCO-Kültür Mirasını Koruma El Kitapları standı açıldı. Sunum yapan Başkan Saadet GUNER ve Faaliyet Koord. Yrd. Doç. Dr. Mahmut AYDIN’ı  üyelerimiz, Prof. Dr. Eser GÜLTEKİN; Doç. Dr. Ali Kazım ÖZ, Doç. Dr. Çiler ÇİLİNGİROĞLU, Arkeolog Mehmet UĞUR yalnız bırakmadı. 
Faaliyet kapsamında İngilizceden Türkçeye çevrilen UNESCO Kültür Mirasını Koruma El Kitapları ücretsiz olarak katılımcılara dağıtıldı.

18 Mayıs 2016, İstanbul / TÜRKİYE 1FARKINDALIK- ÖĞRENCİLERE SEMİNER1  İMMİB Erkan Avcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin “Yaz Dönemi Gençlik Şöleni KUMID'in verdiği ” “Kültürel Miras - Koruma – Teknoloji ve UNESCO Kültür Mirasını Koruma El Kitapları Semineri" ile başladı. Sunum yapan KUMID Üyeleri Yönetim Kurulu Başkanı Saadet GÜNER ve Üye  Uzman konservatör Uğur GENÇ’i  sayın üyemiz Aytaç GÜNER yalnız bırakmadı.
Faaliyet kapsamında İngilizceden Türkçeye çevrilen UNESCO Kültür Mirasını Koruma El Kitapları Okul Kütüphanesine ve Tarih Kümesine sunuldu.

İMMİB Erkan Avcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Tarihi Mekanların Maketleri” Sergisi ve KUMID: Farkındalık toplantısından sonra IMMİB Erkan Avcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Yaz Dönemi Gençlik Şenliğinde  “Tarih Zümresi”nin hazırladığı Tarihi Mekanların Maketleri Sergisi KUMID üyeleri tarafından ziyaret edildi. Teknik-Mesleki Lise Öğrencilerinin Ayasofya’dan, Alman Çeşmesine, Rumelihisarı’ndan, Artemis Tapınağına, Mısır Piramitlerinden, İskenderiye Fenerine, Babil Asma Bahçelerine ..vb tarihi mekanların künyesini de araştırarak bazen farklı malzeme kullanarak (esmer kesme şeker gibi) yaptıkları maketler hayranlık uyandırdı.

"Bu Web Sitesi Sivil Düşün AB Programı kapsamında Avrupa Birliği desteği ile hazırlanmıştır" 
"Bu Web Sitesinin içeriğinin sorumluluğu tamamıyla Kültürel Mirasın Dostları Derneği'ne (KUMID) aittir ve AB'nin görüşlerini yansıtmamaktadır"