2007 - Nisan

24 Nisan-3 Mayıs 2006, Güneydoğu Anadolu Bölgesi Kentleri, TÜRKİYE  " AB PROJESİ LEONARDO Da VINCI - HAREKETLİLİK PROGRAMI (ICHI1)"  İskoçya’dan ARCH Network’ün proje sahibi olduğu, Derneğimizin ev sahibi ortak olarak yer aldığı “Kültürel Miras Kavramında Yenilik 1 (ICHI 1) "başlıklı LDV Hareketlilik Projesi  KUMID Yönetim Kurulu Başkanı Başkan Saadet GÜNER’in koordinatörlüğünde Güney Doğu Anadolu bölgesinde başarı ile tamamladı.

Proje kapsamında İskoçya’dan gelen 10 Kültürel Miras uzmanı konuk 10 Gün süreyle Gaziantep, Diyarbakır, Urfa ve Mardin’de "kültürel mirasın korunması -sürdürülebilir kalkınma" ilişkisi çerçevesinde AB ve ulusal fon kaynaklarıyla sürdürülen projeleri ziyaret ettiler yetkililer,  ilgililer ve kursiyerlerle ile görüşerek bilgi alışverişinde bulundular.


Üyelerimiz Sultan Karaoğlu ŞAHİN,   Celal KÜÇÜK  Mine YAR, Jale VELİBEYOĞLU, ‘nun gönüllü desteklerinin yanısıra T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, AB Gaziantep İletişim Merkezi,  Gaziantep Ticaret Odası , ARSAN Seyahat Merkezi,   Gaziantepten KUMID dostu Filiz HÖŞÜKOĞLU ve bölgedeki diğer resmi kuruluşlar  ve STK lar … vb etkinliğe destek verdi. TEŞEKKÜR EDERİZ:
Projeden haberiler için tıklayınız.


"Bu Web Sitesi Sivil Düşün AB Programı kapsamında Avrupa Birliği desteği ile hazırlanmıştır" 
"Bu Web Sitesinin içeriğinin sorumluluğu tamamıyla Kültürel Mirasın Dostları Derneği'ne (KUMID) aittir ve AB'nin görüşlerini yansıtmamaktadır"