2007 - Kasım

Kasım 2007 ,  Kiel / ALMANYA  "ULUSLARARASI PROJE ORTAKLIĞI" KUMID, Almanya Kiel Unversitesinin “Graduate School -Integrated Studies Human Development in Landscapes“ Projesinin ortağı oldu.

 
Kasım 2007,  Valencia / İSPANYA "YAYINDA KUMID":  Polytechnic university of Valencia , İspanya'da kurulu UNESCO'nun bir alt kuruluşu olan FORUM UNESCO'nun Kasım 2007-NO 21 Bülteninde "Avrupa Birliği Kültürel Miras Mevzuatı ve Türkiye Projesi"  tanıtıldı.

 
5-7 Kasım 2007, Viyana / AVUSTURYA "FARKINDALIK ve POLİTİKAYA KATKI""  “Kültürel Miras ve Yeni Teknolojiler başlıklı 12. Uluslararası Kongre / Arkeoloji ve Bilgisayar Çalıştayı’nda
  • Bilim Kurulu Üyesi KUMID Yönetim Kurulu Başkanı Saadet GÜNER “Kültürel nesnelerin İnternette yasadışı satışının engellenmesine yönelik olarak UNESCO, ICOM, INTERPOL’ün yayınladığı "Temel Faaliyetler" hakkında katılımcılara ve Bilim Komitesine bilgi verdi.
  • Çalıştay’ın Final Oturumda 2008 yılında bu konuda oturum düzenlenmesi kararlaştırıldı.

 
KUMID Üyeleri; Çalıştay’da ayrıca;:
  1. “Avrupa Birliği (AB) Üyeliği Sürecinde Türkiye’de Bulunan Güzel Sanatlar Fakültelerindeki Koruma Eğitiminin Önemi”
  2. “AB Kültürel Miras MevzuatIarı ve Türkiye Projesi” 
Başlıklı bildiriler sundular.

 

"Bu Web Sitesi Sivil Düşün AB Programı kapsamında Avrupa Birliği desteği ile hazırlanmıştır" 
"Bu Web Sitesinin içeriğinin sorumluluğu tamamıyla Kültürel Mirasın Dostları Derneği'ne (KUMID) aittir ve AB'nin görüşlerini yansıtmamaktadır"