2023 - Mayıs


30 Mayıs 2023/ İzmir, Konak : SEMİNER: zmir Konak Belediyesinin müze yetkililerine (*) (5) ve müzelerin bulunduğu Alsancak mahalle muhtarlarına (2)  Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezinde KUMID tarafından “MÜZELERDE AFET RİSKİ” başlıklı seminer verilmiştir.
 
Seminerde genel sunumun ardından interaktif olarak müzelerin riskleri, afetlere hazırlık ve önleyici koruma faaliyetleri katılımcılarla birlikte belirlenmiştir. Seminer sonrasında Katılımcılara “Sertifikaları” ve KUMID yayınları takdim edilmiştir.
 
KUMID’in İzmir üyelerinin de eşlik ettiği seminere  nazik davetleri ve ev sahipliği için  İzmir Konak Belediye Başkanlığı, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Sayın Abdullah TUNALI’ya ve Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi Yetkilisi  Sayın Serpil BİRSİN’e teşekkür ederiz.
(*) 1. İzmir Kadın Müzesi, 2. Mask Müzesi, 3. İzmir Karikatür Müzesi, 4. Radyo ve Demokrasi Müzesi, 5. Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi
 

    

3-5 Mayıs 2023 : MAKALE: İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen (3-5-Mayıs 2023) Heritage İstanbul 7. Uluslararası Koruma, Restorasyon, Arkeoloji, Müzecilik ve Kütüphanecilik Fuarı ve Konferansının Dergisi HERITAGE MAGAZİN’de  KUMID’in TÜRKÇE-İNGİLİZCE makalesi  diğer değerli yazarların makaleleriyle birlikte yayınlanmıştır.
 
BAŞLIK : AFETLERDE KÜLTÜR MİRASININ KORUNMASI VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI (STK): KÜLTÜREL MİRASIN DOSTLARI DERNEĞİ (KUMİD) ÖRNEĞİ (Sayfa 75-79)

NOT: KUMID hakkında tanıtıcı özete sayfa 192’de ulaşabilirsiniz..
Dergiyi linkten okuyabilirsiniz. Teşekkür ederiz. LINK: 

   

3-5 Mayıs 2023- SERGİ: Heritage İstanbul 7. Uluslararası Koruma, Restorasyon, Arkeoloji, Müzecilik ve Kütüphanecilik Fuarı ve Konferansındaki KUMID standında (F11) üç gün boyunca üyelerimiz ve konuklarımızla buluşup hasret giderdik. Bu yıl standımızda afetlerde kültür mirasının korunmasına yönelik proje ve faaliyetlerimizi sunduk.

           

5 Mayıs 2023: SON GÜN GELENEKSEL DANS: 7.Heritage İstanbul 2023 Uluslararası Koruma, Restorasyon, Arkeoloji, Müzecilik Teknolojileri Fuar ve Konferansı: 2023'e elveda demek, 2024'de buluşmayı dilemek için halk dansında birleşen ellerimiz…KUMID’in stand komşusu Folklor Derneğine teşekkür ederiz. LINK: 
   



  

 

"Bu Web Sitesi Sivil Düşün AB Programı kapsamında Avrupa Birliği desteği ile hazırlanmıştır" 
"Bu Web Sitesinin içeriğinin sorumluluğu tamamıyla Kültürel Mirasın Dostları Derneği'ne (KUMID) aittir ve AB'nin görüşlerini yansıtmamaktadır"