2023 - Mart


20 Mart 2023 : UNESCO Dünya Mirası: Talebi üzerine , UNESCO Dünya Mirası Merkezi tarafından hazırlanan 3. Döngü - Periyodik Raporlama çalışması tamamlanarak,  Derneğimizin Danışma kurulu üyesi olduğu T. C. İstanbul Tarihi Alanları Alan Başkanlığına gönderildi. (66 sayfa)  



19 Mart 2023: EUROPA NOSTRA Türkiye : EUROPA NOSTRA Türkiye’nin deprem ve sonrasında kültür mirası sivil alan dayanışması amacıyla düzenlediği çevrimiçi toplantıya EUROPA Nostra Kurumsal Üyesi KUMID Başkanı Saadet GÜNER  katıldı. Verimli geçen ve sivil topum kuruluşları (STK) arasında kapsamlı bilgi alışverişi yapılıp deneyim paylaşılan etkinliğe emek verenlere teşekkürler.



12 Mart 2023 , KRT TV - KENT ve YAŞAM Programı : KUMID Başkanı Saadet GÜNER ve Proje Ortağımız İstanbul Aydın Üniversitesi Afet Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (İAU-AFAM) Koordinatörü Serhat YILMAZ  ve değerli hocalarımızla birlikte KRT TV’de sayın Mimar  Osman GÜDÜ’nün hazırlayıp sunduğu “KENT VE YAŞAM “ Programının canlı yayınına katıldık. Programda Proje yayınımız “Müzelerde Afet Risklerinin Azaltılması Kılavuzu 2020” geniş bir şekilde tanıtıldı.  
Yayının Youtube Linki:  
Konu: TARİHİ  KÜLTÜREL MİRAS’TA VE MÜZELERDE AFET RİSKİNİN AZALTILMASI  12.03.2023, Pazar

     


12 Mart 2023, Milliyet Gazetesi - Kültür Sanat,  KUMID Yazısı: Milliyet Gazetesinde KUMID tarafından kaleme alınan yazının bir bölümü Başkan Saadet GÜNER imzası ile yayınlanmıştır. Milliyet 12 Mart 2023 / Kültür Sanat Haberleri – Seray Şahinler. “Dağılan moloz değil tarih” LİNK:



 

"Bu Web Sitesi Sivil Düşün AB Programı kapsamında Avrupa Birliği desteği ile hazırlanmıştır" 
"Bu Web Sitesinin içeriğinin sorumluluğu tamamıyla Kültürel Mirasın Dostları Derneği'ne (KUMID) aittir ve AB'nin görüşlerini yansıtmamaktadır"