2022 - Ocak


Kasım 2021-11 Ocak 2022:  KUMID, ICCROM'un düzenleyeceğini açıkladığı etkinliğe bir vak'a ile  katılmayı plandı.  EVET, Türkiye'den Arkeolojik Miras ve Orman Yangınları Üzerine Bir Hikayemiz Var - KELENDERIS” başlıklı vaka çalışmamızın başvurusunu hazırlandı ve sunudu. Başvurumuz ICCROM ve British Council tarafından düzenlenen İklim. Kültür.Barış (C.C.P Climate. Culture. Peace)’ başlıklı sanal uluslararası konferansın Bilim Kurulu tarafından  faaliyetin web sayfasında yayınlaması için uygun bulundu. Başvuru aşamasında Doç. Dr. Mahmut AYDIN  başta olmak üzere katkı sağlayan tüm üyelerimize şükranlarımızı sunarız.



15 Ocak 2022 :  Üyelerimizle (*)  birlikte Arkeoloji Sanat Yayınları Sahibi Arkeolog Sayın NEZİH BAŞGELEN ‘i ziyaret ettik. Yayınlarımızı sunduk. Gelecekteki faaliyetler hakkında bilgi alışverişi yaptık.
(*) Aytaç GÜNER, Arkeolog Deniz SERBEST, Saadet GÜNER



24 Ocak 2022: Vak’a çalışmamızı inceleyen Bilim Kurulunca belirlenen konu gereği  “Kriz Zamanlarında Birden Çok Aktörlerle Nasıl Çalışılır? Türkiye'deki Orman Yangını, 2021 & KELENDERİS Antik Kenti Arkeolojik Kazı Alanından Örnekler”, başlığı altında hazırladığımız başvurumuz ICCROM ve British Council tarafından 24-28 Ocak 2022 tarihleri arasında düzenlenen  “Uluslararası İklim. Kültür. Barış  Sanal Konferansı”nın “Kültür, Miras ve İklim Ön Planları Oturumu”na  (5 Dakikalık Ignite Sohbetleri) sunulmak üzere davet edildi. Başvuru aşamasında Doç. Dr. Mahmut AYDIN  başta olmak üzere katkı sağlayan tüm üyelerimize şükranlarımızı sunarız.
Oturum Tarihi: 28 Ocak 2022 Oturum Saati: 10:00-10:30 CET


28 Ocak 2023 (10:00 – 10:30). “Kriz Zamanlarında Birden Çok Aktörlerle Nasıl Çalışılır? Türkiye'deki Orman Yangını, 2021 & KELENDERİS Antik Kenti Arkeolojik Kazı Alanından Örnekler”, başlıklı sunumumuz ICCROM ve British Council tarafından düzenlenen  “Uluslararası İklim. Kültür. Barış  Sanal Konferansı”nın “Kültür, Miras ve İklim Ön Planları Oturumu”na  (5 Dakikalık Ignite Sohbetleri) inde sunuldu.

       
 Video: Link 1:
Video : Link 2:
(KUMID sunumu  32:36 and 40: 34 arasındadır.)  
 

"Bu Web Sitesi Sivil Düşün AB Programı kapsamında Avrupa Birliği desteği ile hazırlanmıştır" 
"Bu Web Sitesinin içeriğinin sorumluluğu tamamıyla Kültürel Mirasın Dostları Derneği'ne (KUMID) aittir ve AB'nin görüşlerini yansıtmamaktadır"