2017 - Nisan

11 Nisan 2017, Ankara / TURKEY “AB SİVİL DÜŞÜN PROGRAMI DESTEĞİ - KUMID”: Uzun müzakere ve yazışmalardan sonra KUMID’in 5813 ve 5814  sayılı başvuruları Sivil Düşün AB Programı tarafından ilk kez HAK TEMELLİ FAALİYET olarak kabul edildi ve destek verildi.
 
KUMID Üyeleri Saadet GÜNER ve Yrd. Doç. Dr. Mahmut AYDIN’nın aşağıdaki etkinliklere katılıp bildiri sunması ve ağ oluşturmaları için gereken harcamaları (konaklama-kahvaltı,  seyahat ve yerel seyahat harcamaları ) Sivil Düşün AB Programı tarafından karşılanacak.  
 
1-VIII. Arkeoloji ve Konservasyon’da Bilim ve Teknoloji Uluslararası Konferansı – STAC8’e, Amman-ÜRDÜN , 21-25 Mayıs 2017 ,
 2-“Le Vie dei Mercanti” DÜNYA MİRASI ve AFET Çalışmaları XV. Uluslararası Formu , Napoli 15-Kapri, 16,17 Haziran 2017 , İTALYA  ve 18-19 Haziran 2017, Pompei,  Bilimsel Gezi:
 
KUMID’in Başvurusu ve Sivil Düşün AB Programının onayı ile kültür mirasını koruma ile ilgili faaliyetler  ilk kez HAK TEMELLİ faaliyet olarak değerlendirilmiş olup bu alanda çalışan STK ve aktivistlere önemli bir destek  kapısı  açılmıştır. Kültür mirasını koruma konusunda faaliyet gösteren STK’lar ve aktivistlere Sivil Düşün’nün web sayfasını incelemesi ve verilen desteklere uygun başvurularını yapmaları önemle tavsiye edilmektedir.
Web sitesine tıklayın.
 
20 Nisan 2017 , İstanbul / TÜRKİYE “ POLİTİKAYA KATKI – ULUSAL ETKİNLİKLERE KATILIM” Turizm Haftası (15-22 Nisan 2017)   etkinlikleri kapsamında T.C. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Nabi AVCI’nın teşrifleri ile düzenlenen “İstanbul’un Turizm Değerleri” Konferansına KUMID Yönetim Kurulu Başkanı Saadet GÜNER davet edildi.

 
26 Nisan 2017 İstanbul 7 TÜRKİYE “ HERTAGE ISTANBUL - 2017 HAZIRLIĞI TAMAMLANDI”: HERITAGE İSTANBUL, 2017 Restorasyon, Arkeoloji ve Müzecilik Teknolojileri Fuar & Konferanslarına katılım için KUMID’in ’nın 16 Aralık 2016 tarihinden itibaren Faaliyet Koordinatörü KUMID Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatma Banu ÇAKAN gözetiminde sürdürülen hazırlıklar tamamlandı.
 
Türkçe-İngilizce görünürlük belgeleri (broşürler, posterler..vb)  tasarlandı ve basıldı. Yıllardır birlikte çalıştığımız Karika Copy Center, Kadıköy görünürlük belgelerinin basımını kar almadan gerçekleştirerek  KUMID’in bütçesine destek oldu.   
 
KUMID’in 2016 yılında kendi imkânlarıyla 1000 adet/6 set olarak bastırdığı UNESCO Kültür Mirasını Koruma El Kitapları azaldığından ikinci 500 adet /6 set el kitabı UNESCO Türkiye Milli Komisyonu (UTMK)  Ankara tarafından bastırılarak KUMID’e gönderildi. 
 
KUMID yönetim Kurulu Üyesi-Gönüllü Faaliyet Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Fatma Banu ÇAKAN’nın gönüllü olarak önderdiği öğrenci Justin TEBER ve diğer üyeler Saadet Güner ve Aytaç GÜNER,  TG EXPO Uluslararası Fuarcılık AŞ tarafından Hilton Bosphorus İstanbul Convention & Exhibition Center ‘ da KUMID’e tahsis edilen sergi alanını düzenlediler. 
      
 
27-29 Nisan 2017, İstanbul, POLİTİKAYA KATKI - ULUSLARARASI FUARA KATILIM, Heritage İstanbul 2017:
 
Sergi: KUMID standında on yıllık faaliyetlerimizin görselleri ve çıktılarıyla (İngilizce-Türkçe) ziyaretçilerimizi ağırladık. Değerli hocalarımız, kurum temsilcileri,  öğrenciler, gazeteciler,  sanatçılar , dostlarımız, üyelerimiz…vb  sergimizi ziyaret ederek bizleri onurlandırdılar. Anı defterimizde görüş ve düşüncelerini bizimle paylaştılar. Ziyaretçilerimize UNESCO Kültür Mirasını Koruma El Kitapları takdim edildi.

 
Miras Sohbetleri: KUMID Üyesi  Yrd. Doç. Dr. Mahmut AYDIN “ UNESCO Kültür Mirasını Koruma El Kitapları” başlıklı sunum yaptı. Yönetim Kurulu Başkanı Saadet GÜNER, Sivil Düşün Programının KUMID’ verdiği hak temelli destek hakkında kısa bir sunum gerçekleştirdi. Program için tıklayınız.

 
Konferans: KUMID Üyesi Doç. Dr. Ali KAZIM ÖZ,  Saadet GÜNER, “Uluslararası Mevzuatlar Işığında Kültür Mirasının Korunması ” başlıklı konferans verdi. Yönetim Kurulu Başkanı Saadet GÜNER, Sivil Düşün Programının KUMID’ verdiği hak temelli destek hakkında kısa bir sunum gerçekleştirdi. Program için tıklayınız


B2B Görüşmesi: KUMID Üyeleri Saadet GÜNER, Doç. Dr. Ali Kazım ÖZ, Yrd. Doç. Dr. Mahmut AYDIN İngiliz Arkeoloji Enstitüsünden Dr Işılay GÜRSU ile görüştüler. Kurumların çalışmaları hakkında bilgi alışverişi yapıldı. Dr. Gürsu’ya UNESCO Kültür Mirasını Koruma El Kitapları takdim edildi.

 
 

"Bu Web Sitesi Sivil Düşün AB Programı kapsamında Avrupa Birliği desteği ile hazırlanmıştır" 
"Bu Web Sitesinin içeriğinin sorumluluğu tamamıyla Kültürel Mirasın Dostları Derneği'ne (KUMID) aittir ve AB'nin görüşlerini yansıtmamaktadır"