2011 - Ekim

9-11 Ekim 2011, İstanbul, Kocaeli / TÜRKİYE  exCHange PROJE FAALİYETİ  – TÜRKİYE’DE ÇALIŞMA ZİYARETİ  « exCHange» Projesinin  ilk  Faaliyeti olan “Türkiye’de Çalışma Ziyareti”ne, İtalya’dan Proje Ortağı (WATCH)  ve İştirakçi kuruluş (Roma Üniversitesi, Sapienza) temsilcileri, İtalya Ulusal Araştırma Merkezi (CNR) dan bir uzman, KUMID Proje çalışanları ve üyeleri katıldılar.

Kocaeli’nde başlayan faaliyetin ilk ayağında Kocaeli Üniversitesinde ve Körfez Belediyesinde PROJE AÇILIŞ ve BASIN TOPLANTILARI düzenlendi. Kocaeli Üniversitesinin ilgili fakülteleri, bölümleri (GSF, Mühendislik..vb), Kocaeli Üniversitesi Lazer Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (LATARUM) , Körfez Belediyesi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Kalkınma Ajansı (MARKA) Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu-Marmara Araştırma Merkezi (TUBITAK-MAM) da toplantılar düzenlendi, bilgi alışverişi yapıldı.

 Kocaeli’ndeki Çalışma ziyaretinin ardından İstanbul’a geçildi. TURVAK’da; Avrupa Birliği Bakanlığı ve İtalyan Kültür Ataşesinin Temsilcisinin teşrifleriyle  PROJE AÇILIŞ TÖRENİ ve BASIN TOPLANTISI düzenlendi.

İstanbul Üniversitesi, KUDEB,  Topkapı Sarayı Restorasyon Merkezi, İstanbul Restorasyon ve Konservasyon Merkez Laboratuvarı, TURVAK, Sadberk Hanım Müzesi ve bazı STKlar (Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı, KOREFD…vb) ziyaret edildi ve bilgi alışverişi yapıldı.

"Bu Web Sitesi Sivil Düşün AB Programı kapsamında Avrupa Birliği desteği ile hazırlanmıştır" 
"Bu Web Sitesinin içeriğinin sorumluluğu tamamıyla Kültürel Mirasın Dostları Derneği'ne (KUMID) aittir ve AB'nin görüşlerini yansıtmamaktadır"