2011 - Nisan

29 Mart-01 Nisan 2011 , Brüksel / BELÇİKA “ AB Komisyonu  İnsandan İnsana Programı  (P2P ) ve KUMID  KUMID Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu tarafından “İnsan’dan İnsana 2 Programının Kültürel Miras Koruması konulu faaliyetine Türkiye’den davet edilen 3 dernek arasında yer aldı.  Hükümetlerarası kuruluşların (UNESCO, AB, …COE) ve Avrupa birliğine aday ve potansiyel aday ülkelerin, ağırlıklı olarak Balkan ülkelerinin, sivil toplum kuruluşlarının da yer aldığı etkinliğe KUMID Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Güner katıldı.   Sayın GÜNER, etkinlikte Derneği tanıttı, dernek faaliyetlerini anlattı.  
  


AVRUPA KONSEYİ TOPLUM İÇİN KÜLTÜREL MİRASIN DEĞERİ ÇERÇEVE SÖZLEŞMESİ (Faro Convention- 2005) 4. Maddesi (2) kültürel mirastan yararlanma ona ulaşma hakkını insan hakkı-bireysel hak boyutuna taşımış ve olası kısıtlayıcı şartları açıklamıştır.Soru-Cevap bölümünde KUMID'in sorusu üzerine  bu konu yetkililerce bir kez daha teyit edildi.  



AB Parlamentosu Genişlemeden Sorumlu Türkiye Masası Şefi Rainer EMSCHERMANN ile görüştü ve AB ‘nin kültür mirasını koruma politikaları konusunda bilgi alışverişinde bulundu.



01 Nisan  2011 , Brüksel / BELÇİKA  P2P ve “AB KÜLTÜREL MİRAS MEVZUATI- TÜRKİYE PROJESİ
Avrupa Birliği (AB) İnsandan İnsana Programı-(P2P) Programında KUMID’in Avrupa Birliği ve diğer uluslararası mevzuatı Türkçeye tercüme ettiği “AB Kültürel Miras Mevzuatı- Türkiye Projesi (2006-207)” AB Komisyonu yetkilileri tarafından katılımcılara örnek proje olarak tanıtıldı.

   

26 Nisan 2011, Ankara , İstanbul / TÜRKİYE:  AB PROJESİ BAŞLADI “Kültürel Miras Sektöründe Değişim İçin Deneyim-exCHange» Derneğimizin Sivil Toplum Diyaloğu II (CSD II) -Kültür Sanat Hibe Programı  kapsamında Proje sahibi olarak  hazırladığı «Kültürel Miras Sektöründe Değişim İçin Deneyim-exCHange»  Projesi uygulamaya değer bulundu. Merkezi Finans İhale Birimi (MFIB, Ankara) ile KUMID sözleşme imzaladı ve Proje faaliyetleri başladı.

Proje Ortağı: WATCH, Çatışmalarda Taşınabilir Taşınamaz Kültürel Mirasın Korunması için Dünya Birliği’nin (Roma, İtalya)
İştirakçi Kuruluşlar :
  1. Kocaeli Üniversitesi (Kocaeli/Türkiye),
  2. Roma Sapienza Üniversitesi (Roma/İtalya) ve
  3. Körfez Belediyesir (Kocaeli/Türkiye).
Proje Süresi :12 Ay
Yürütücü Kuruluş: Avrupa Birliği Bakanlığı
 

"Bu Web Sitesi Sivil Düşün AB Programı kapsamında Avrupa Birliği desteği ile hazırlanmıştır" 
"Bu Web Sitesinin içeriğinin sorumluluğu tamamıyla Kültürel Mirasın Dostları Derneği'ne (KUMID) aittir ve AB'nin görüşlerini yansıtmamaktadır"