2008 - Mayıs

Mayıs 2008 / TÜRKİYE  “BASINDA AB PROJESİ "AB- AB Kültürel Miras Mevzuatı ve Türkiye Projesi”ve kitabına ilişkin haber Cumhuriyet Gazetesinin Kitap Ekinde Yayınlandı. Haberde Proje kitabı; kültürel miras korumasının başucu kitabı olarak nitelendirildi.

Mayıs, 2008 / TÜRKİYE “YAYINDA AB PROJESİ” Türkiye Mimarlar Odası (TMOB) Genel Merkezinin yayını BELGELER/ULUSLARASI BELGELER FÖYÜ’nün Mayıs 2008, 11. Sayısında;
  • " AB Kültürel Miras Mevzuatı ve Türkiye Projesi” tanıtıldı.
  • Türkçeye tercüme edilen  “Yirminci Yüzyıl Mimari Mirasının Korunması Hakkında Tavsiye Kararı R (91) 13” yayınlandı.
  • KUMID ve Proje Web Sayfası uluslararası belgelerin bulunacağı web kaynakları arasında gösterildi.


3-5 Mayıs 2008
, Güneydoğu Anadolu Bölgesi / TÜRKİYE  "KÜLTÜREL MİRAS KAVRAMINDA YENİLİK 2 PROJESİ (ICHI 2)  İskoçya’dan ARCH Network’ün proje sahibi olduğu, Derneğimizin ev sahibi ortak olarak yer aldığı ICHI-2- LDV Hareketlilik Projesi ,Yönetim Kurulu Başkanı Başkan Saadet GÜNER’in koordinatörlüğünde Güney Doğu Anadolu bölgesinde başarı ile tamamladı. Söz konusu Projenin ilki ICHI 1 2007 yılında yine KUMID tarafından yürütülmüştü. İkinci Proje kapsamında İskoçya’dan gelen 8 Kültürel Miras uzmanı konuk 10 Gün süreyle Gaziantep, Diyarbakır, Urfa ve Mardin’de "kültürel mirasın korunması -sürdürülebilir kalkınma" ilişkisi çerçevesinde AB ve ulusal fon kaynaklarıyla sürdürülen projeleri ziyaret ettiler yetkililer,  ilgililer ve kursiyerlerle ile görüşerek bilgi alışverişinde bulundular.
Projeden haberler için tıklayınız.


14 Mayıs 2008 , Edirne / TÜRKİYE  “ULUSLARARASI TOPLANTIYA KATILIM” Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Güner Edirne’de düzenlenen Euro Region Toplantısına davetli olarak katıldı.


 

"Bu Web Sitesi Sivil Düşün AB Programı kapsamında Avrupa Birliği desteği ile hazırlanmıştır" 
"Bu Web Sitesinin içeriğinin sorumluluğu tamamıyla Kültürel Mirasın Dostları Derneği'ne (KUMID) aittir ve AB'nin görüşlerini yansıtmamaktadır"