2008 - Haziran

7 Haziran 2008, Filibe / BULGARİSTAN “ ULUSLARARASI ETKİNLİĞE KATILIM” İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Taşyapı tarafından restorasyonu tamamlanan Plovdiv, Bulgaristan,  Cuma Camiindeki çalışmaları içeren uluslararası bir toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Güner katıldı. Cuma cami restorasyon çalışmalarında yer alan Yönetim Kurulu üyelerimiz Nadire Mine Yar ve Celaleddin Küçük ile birlikte derneğimiz tanıtıldı ve dernek yayınları dağıtıldı.


16 Haziran 2008 , İstanbul / TÜRKİYE  “DİYALOG-BİLGİ PAYLAŞIMI -  Kore Yeoju Kenti” :  Kore Yeoju Kenti Belediye yetkilileri ve Kültürel İşler Ofisi temsilcileri derneğimizi ziyaret ederek faaliyetlerimiz, AB Kültürel Miras Mevzuatı ve Türkiye Projemiz hakkında bilgi aldılar. Konuklar özellikle adı geçen AB Projemizde mevzuatların İngilizce’den Türkçe’ye tercümesinde nasıl bir yöntem uyguladığımızı öğrenmek istediler.


"Bu Web Sitesi Sivil Düşün AB Programı kapsamında Avrupa Birliği desteği ile hazırlanmıştır" 
"Bu Web Sitesinin içeriğinin sorumluluğu tamamıyla Kültürel Mirasın Dostları Derneği'ne (KUMID) aittir ve AB'nin görüşlerini yansıtmamaktadır"