2018 - Mayıs

7 Mayıs 2018 , İstanbul : KAPASİTE GELİŞTİRME: Üniversitelerde,  Müzelerde...vb  Seminerler:  Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MGSU) Sanat Tarihi Bölümü’nden bir grup öğrenci ve akademisyen nin düzenlediği “KÜLTÜREL MİRASIN KORUNMASINDA FARKINDALIK YARATMA” başlıklı Seminerinin ikincisi 7 Mayıs 2018 tarihinde MSGSU Bomonti İstanbul’da gerçekleşti. MSGSU kurucusu ve ilk müzecimiz olan Osman Hamdi Bey’e adanan bu etkinliğe KUMID’ davet edildi. Başkan Saadet GÜNER  “Kültürel Miras Korunmasında Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü:  KUMID Örneği” başlıklı sunum gerçekleştirdi.



08 Mayıs 2017 , İstanbul : Sivil Düşün AB Programı 6714 sayılı başvuru ile 2018'de yeniden tasarlanan KUMID web sayfasının tanıtımını  resmi sosyal medya hesaplarından (Twitter ve Facebook)  gerçekleştirdi.

  

12 Mayıs 2018 , İstanbul : Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Kurumsal Kapasitenin Artırılması ve Afet Yönetim Sisteminin Geliştirilmesi Projesi (ALTUN/AFAD/TR2012/0740.14-2/SER/003) Kapsamında “ULUSAL SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ AB DÜZEYİNDE VE ULUSAL DÜZEYDE İŞBİRLİĞİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ” başlıklı çalıstay İstanbul’da 12 Mayıs 2018 Tarihinde Limak Eurasia Otel, İstanbul’da düzenlendi.  Etkinliğe davet edilen KUMID “Sektördeki iyi örnekler, ilkeler, değerler ve iyi uygulamalar” başlıklı oturumda Başkan  Saadet GÜNER, insani ve doğal afetlerde kültür miraslarının korunması konusunda KUMID’in yürüttüğü faaliyetler ve AB Projeleri hakkında sunum yaptı ve grup çalışmalarına katıldı.



23 Mayıs 2018, İstanbul :  13 Kasım 1995 tarihinden bu yana FM bandı 94.9’da yayında olan kültür ağırlıklı,  bölgesel bir radyo istasyonu olan AÇIK RADYO İstanbul’da İstanbul’da Program Koordinatörü Gürhan ERTÜR “ tarafından yayınlanan "ALTIN SAATLER" Programına KUMID Başkanı Saadet GÜNER davet edildi. Programda Bilim insanları, kamu ve yerel yönetim, özel ve sivil toplam kuruluşlarının temsilcilerinin konuk olduğu Altın Saatler Programı’nda ağırlıklı olarak dünyadaki insani sorunlar, afetler, depremler, afetler öncesinde alınması gereken tedbirler, yerel yönetimler, iyi örnekler ve risk azaltıcı projeleri ele alıyoruz. 23 Mayıs 2018 tarihinde 15:30-16:30 saatleri arasında yayınlanan Altın Saatler Programında  KUMID, faaliyetleri ve yayınları tanıtıldı.

 

 

"Bu Web Sitesi Sivil Düşün AB Programı kapsamında Avrupa Birliği desteği ile hazırlanmıştır" 
"Bu Web Sitesinin içeriğinin sorumluluğu tamamıyla Kültürel Mirasın Dostları Derneği'ne (KUMID) aittir ve AB'nin görüşlerini yansıtmamaktadır"