2018 - Nisan

1-11 Nisan 2017, İstanbul / TÜRKİYE HERİTAGE ISTANBUL 2018 HAZIRLIĞI TAMAMLANDI.
HERITAGE İSTANBUL, 2018 Restorasyon, Arkeoloji ve Müzecilik Teknolojileri Fuar & Konferanslarına katılım için KUMID’in ’nın hazırlıklar tamamlandı. Posterler  güncelleştirildi basıldı. KUMID tanıtım Filmlerinin  CD leri bastırıldı.(ingilizce-Türkçe)
KUMID Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatma Banu ÇAKAN ını Öğrencisi Burak KOCA’nın gönüllü desteği ile üyeler Saadet GÜNER ve AYTAÇ GÜNER KUMID standını hazırladı.  

 12 – 14 Nisan 2018, İstanbul / TÜRKİYE POLİTİKAYA KATKI – ULUSLARARASI FUARA KATILIM Heritage İstanbul 2018 (KUMID bu etkinliğe  Nisan 2017’den sonra ikinci kez katıldı)
 
Sergi: KUMID standında on yıllık faaliyetlerimizin görselleri ve çıktılarıyla (İngilizce-Türkçe) ziyaretçilerimizi ağırladık. Değerli hocalarımız, kurum temsilcileri,  öğrenciler, gazeteciler,  sanatçılar , üyelerimiz…vb  sergimizi ziyaret ederek bizleri onurlandırdılar. Anı defterimizde görüş ve düşüncelerini bizimle paylaştılar. Ziyaretçilerimize Sivil Düşün AB Programı kapsamında hazırladığımız İngilizce - Türkçe tanıtım filminin küçük CDleri, basın duyurularımız,  broşürlerimiz ve kısıtlı sayıda UNESCO Kültür Mirasını Koruma El Kitapları takdim edildi.
Sergi Salonu Planı için tıklayınız. 

 
Ziyaretçilerimiz:
1-AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Gabriel Munuera VINALS’ın Heritage İstanbul 2018 ’de KÜMİD standını ziyaret etmesi yalnız KUMID I için değil kültür mirasını koruma konusunda çalışan tüm Sivil Toplum Kuruluşları (STK) lar için bir onurdur. Sayın Vinals, ziyaretçi defterine, "kültürel mirasın korunması ve tanıtılması konusundaki vizyonunuzu ve kararlılığınızı paylaşıyoruz” yazdı. Sayın Vilnas’ın ziyareti AB Türkiye Delegasyonunun sosyal medya hesaplarında yayınlandı.

 
2-EUROPA NOSTRA Başkan Yardımcısı Sayın Piet JASPAERT  Heritage İstanbul 2018’da KÜMİD standını ziyaret etti ve ziyaretçi defterine mesaj yazdı. Onur duyduk. KUMID 2006 yılından beri EUROPA NOSTRA’nın Kurumsal Üyesidir.

 
3-ICOM Başkanı Sayın Suay AKSOY, Heritage İstanbul 2018’de Standımızı ziyaret etti. Onur duyduk.


4-Değerli Hocamız ICOMOS Yönetim Kurulu Üyesi , Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dr. Zeynep Gül ÜNAL  Heritage İstanbul 2018 de Derneğimizin standını ziyaret etti ve ziyaretçi defterine mesajını yazdı. Onur duyduk.
ICOMOS-ICORP’ın yeni projesi ICORP ON THE ROAD INITIATIVE  (ICORP YOLDA GİRİŞİMİ )’ni   lütfen takip ediniz. 
Link 1
Link 2:


5-KUMID’in önceki AB projeleride iş birliği yaptığı WATCH (Italya) ve CULTEC (Ürdün)  Yönetim Kurulu  Başkanı, KUMID’in dostu,   Heritage İstanbul 2018 Davetli Konuşmacısı Prof. Dr. Talal AKASHEH  Heritage 2018’de KUMID standını ziyaret etti ve ziyaretçi defterine mesajını yazdı. Onur duyduk.
 

6-KUMID dostu, Heritage İstanbul 2018 Davetli Konuşmacısı ve ICOM Gürcistan Başkanı Prof. Dr. Inga KARAIA ‘ Gürcistan’dan bir diğer KUMID dostu Dr. Lana KARAIA ile KUMID standını ziyaret etti.  Onur duyduk.

 
7. Prof. Dr.Cevat ERDER, Prof. Dr. Zeynep AHUNBAY, Prof. Dr. Metin SÖZEN, Nezih BAŞGELEN, Doç. Dr. Ali Akın AKYOL, Doç. Dr. Ahmet GÜLEÇ, Doç. Dr.Mutlu ERBAY, Tunay INCE, ( E) Avrupa Birliği Genel Sekreter Yardımcısı,  Nihat ERDOĞAN,  Mardin Müze Müdürü,  Korhan GÜMÜŞ, İlkay IVGIN,  Prof. Dr. Mehmet ÖZDOĞAN kurucu üyemiz, İlhan NEBİOĞLU, üyemiz ve Europa Nostra’nın eski Yönetim Kurulu Üyesi  …gibi adlarını burada sayamayacağımız için özür dilediğimiz kültür varlıklarını korunmasındaki önder hocalarımız ve uzmanlarımız Heritage İstanbul 2018’de KUMID standını ziyaret ederek bizleri onurlandırdılar ve yalnız bırakmadılar.
 
 


8. KUMID’in değerli üyeleri Heritage İstanbul 2018 de açılan KUMID standını üç gün boyunca yalnız bırakmadılar. Gönüllü katkı ve katılımları için Yönetim Kurulu ve İstanbul dışındaki diğer üyelerimiz adına teşekkür ederiz. Tek üzüntümüz yoğunluktan toplu halde bir fotoğraf çektiremediğimiz içindir.
 
 
9. Küçük Ziyaretçilerimiz. Heritage İstanbul 2018’de meraklı küçükler için de ilginç şeyler vardı. Mardin müzesinin standında sikke bastılar. Müze teknolojilerini öğrendiler, broşür okudular. KUMID standını ziyaret ettiler. ziyaretçi defterine mesaj yazdılar. Katılımı için Zeynep Alya ÇİFTÇİ'ye ve anne babasına teşekkürler.

Z. Alya ÇİFTÇİ Müze Teknolojilerini öğreniyor.Tıklayınız 
Z.Alya ÇİFTÇİ Mardin Müzesi Standında "Sikke" basıyor. Tıklayınız. 
Z.Alya ÇİFTÇİ Mardin Müzesi Standında doğal kök boyadan "Geleneksel Ahşap Baskı" Yapıyor. Tıklayınız

10. KUMID üyelerinin can dostları, arkadaşları, akrabaları Heritage İstanbul 2018’deki standında KUMID’i yanlız bırakmadılar. Teşekkürlerimizle….

  
 
KONFERANS PROGRAMI - Heritage Istanbul 2018:
Konferans Programı için tıklayınız.

I-KUMID Paneli :
Konu: "Kültürel Miras ve Yeni Teknolojiler" 
Tarih-Saat: 13/04/2018 17.00 – 17.30
1.Moderatör: Prof. Dr. Recep KARADAĞ, KUMID Yönetim Kurulu üyesi , Marmara Üniversitesi GSF Öğretim Üyesi
2.Konuşmacı: Doç. Dr. Mahmut AYDIN, KUMID Üyesi ve Batman Üniversitesi Öğretim Üyesi
Konuşma Başlığı:  “Arkeometri Arkeolojik Sorunlarımıza Nasıl Çözüm Arar?”
3.Konuşmacı: Dr. Öğretim Üyesi   Nermin DEMİRKOL, KUMID Üyesi ve Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi
Konuşma Başlığı:  “Eskiçağ Tarihimizin Üç Boyutlu Baskı ve 3D Taraması”
Sayın üyelerimize teşekkürlerimizle

 

II-KUMID’in önceki / gelecekteki AB projelerinin sözleşme ortağı olan WATCH (Italya) ve CULTEC (Ürdün) Yönetim Kurulu Başkanı, KUMID’in dostu Prof. Dr. Talal AKASHEH Heritage 2018 Restorasyon, Arkeoloji ve Müzecilik Teknolojileri Fuarı ve Konferansı’nın in ilk gününde (12 Nisan 2018) “Konuk Konuşmacı” olarak bir sunum gerçekleştirdi.
 

III-KUMID dostu, Heritage İstanbul 2018 Davetli Konuşmacısı ve ICOM Gürcistan Başkanı Prof. Dr. Inga KARAIA Konferansın son gününde (14 Nisan 2014) bir sunum gerçekleştirdi.  
 

Heritage 2018’e katkı sağlayan kuruluşlar arasında bulunan KUMID;  sunumları için Prof. AKASHEH’e  ve Prof. İnga KARAIA’ya teşekkür eder.




MİRAS SOHBETLERİ, Heritage İstanbul 2018
14 Nisan 2018, Heritage İstanbul 2018 “Miras Sohbetleri” oturumunda KUMID Yönetim Kurulu Başkanı Saadet GUNER; “UNESCO Kültür Mirasını Koruma El Kitapları 1. Müzelerde Güvenlik 4- Müzeler İçin Afet Risk Yönetimi başlıklı bir sunum yaptı”
Program için tıklayınız.


BASINDA KUMID-Heritage İstanbul 2018
CNN Türk “Aslı ÖYMEN Afiş Programı” için Başkan Saadet GÜNER ile röportaj yapıldı.
 

DİJİTAL MEDYADA KUMID - Heritage İstanbul 2018
“Gölcük Postası.com” Tıklayınız.
“Bugün Kocaeli.com.tr ” Tıklayınız  
“Milli Gazete.com”  Tıklayınız
 
DİGİTAL MEDYA'da Prof. Dr. Talal AKASHEH- Heritage İstanbul 2018
KUMID’in önceki AB projeleride iş birliği yaptığı WATCH (Italya) ve CULTEC (Ürdün)  Yönetim Kurulu  Başkanı, KUMID’in dostu,   Heritage İstanbul 2018 Davetli Konuşmacısı
 “Turizm Haberleri.com”  Tıklayınız. 
“Mahalli Gündem.com”  Tıklayınız.   
“Gündem.me” Tıklayınız.   . 
“Haberler.com”Tıklayınız.
“Son Dakika.com”  Tıklayınız 
“Liderler.net” Tıklayınız. 
“Turizm Günlüğü.com “  Tıklayınız.
“İnşaat Noktası.com”  Tıklayınız.  
“Turizmcinin Gazetesi. com”  Tıklayınız. 

SOSYAL MEDYADA KUMID
"Instagram:   Heritage İstanbul" Tıklayınız.
AB Türkiye Delegasyonu’nun  ve KUMID’in  twitter ve facebook hesapları
 

"Bu Web Sitesi Sivil Düşün AB Programı kapsamında Avrupa Birliği desteği ile hazırlanmıştır" 
"Bu Web Sitesinin içeriğinin sorumluluğu tamamıyla Kültürel Mirasın Dostları Derneği'ne (KUMID) aittir ve AB'nin görüşlerini yansıtmamaktadır"