2018 - Şubat

02 Şubat - 31 Mart 2018, Ankara - İstanbul  / TÜRKİYE  SİVİL DÜŞÜN AB PROGRAMI HAK TEMELLİ FAALİYET DESTEĞİ-İLETİŞİM DESTEĞİ”  KUMID’in 09 Aralık 2017 tarihinde Sivil Düşün AB Programı İLETİŞİM Desteğine başvurusu HAK TEMELLİ FAALİYET olarak 2 Şubat 2018 tarihinde kabul edildi ve destek verildi.

KUMID Kültürel Mirasın Korunması İçin Sesini Artık Daha Güçlü Duyuruyor” (6714) başlıklı başvuru kapsamında aşağıdaki faaliyetler 31 Mart 2018 tarihine kadar gerçekleştirildi.  
  • KUMID’i ana  WEB sayfası günümüz IT teknolojisi ile uyumlu olacak şekilde yeniden tasarlandı.(Türkçe-İngilizce)
  • Türkçe-İngilizce alt yazılı KUMID tanıtım filmi hazırlandı.
  • İlk iki faaliyet için gerekli olan faaliyet metinlerinin Türkçe – İngilizce tercüme masrafları karşılandı.


12 Şubat 2018 İstanbul / TÜRKİYE “KAPASİTE GELİŞTİRME – ÖĞRENCİLERE SEMİNER “; Gelişim Üniversitesinin Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Restorasyon Konservasyon Bölümü , bölüm başkanlığının nazik daveti ile daveti üzerinde KUMID Yönetim Kurulu Başkanı Saadet GUNER ve Yönetim Kurulu Üyesi Doç.Dr. Fatma Banu ÇAKAN bölüm öğrencilerine “ULUSLARARASI MEVZUATLAR IŞIĞINDA KÜLTÜR MİRASININ KORUNMASI ” başlıklı konferans verdiler.

Üniversitenin ve Bölümün  kütüphanesi için KUMID’in yayınları verildi. Nazik ev sahipliği ve takdim ettikleri değerli Plaketler için Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erol KILIÇ, bölüm öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. İlknur TÜRKOĞLU, Öğr. Gör. Bilgesu ŞEN’e ve konferansı sonuna kadar ilgi ile izleyerek katkı sağlayan bölüm öğrencilerine çok teşekkür ederiz.


20 Şubat 2018, İstanbul  / TÜRKİYE “İSTANBUL TARIHI ALANLARI ALAN YÖNETIMI BAŞKANLIĞI DANIŞMA KURULU TOPLANTISI “ Toplantı  İstanbul Kalyon Otelde gerçekleşti. Danışma Kurulu Üyesi KUMID’i Asil Üye Saadet GÜNER temsil etti.

"Bu Web Sitesi Sivil Düşün AB Programı kapsamında Avrupa Birliği desteği ile hazırlanmıştır" 
"Bu Web Sitesinin içeriğinin sorumluluğu tamamıyla Kültürel Mirasın Dostları Derneği'ne (KUMID) aittir ve AB'nin görüşlerini yansıtmamaktadır"