2019 - Mart

8 Mart 2019, Şanlı Urfa: Göbekli Tepe Açılış Töreni : Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifi ile gerçekleştirilen “Göbekli Tepe Ören Yeri Resmi Açılış Töreni” 08 Mart 2019 tarihinde Urfa’da gerçekleştirildi. Törende 2019 yılı “GÖBEKLİTEPE YILI” ilan edildi.  Törene davet edilen KUMID’i Başkan Saadet GÜNER temsil etti.

 2018’de UNESCO Dünya Miras Listesine kayıt edilen Göbekli Tepe sadece Türkiye için değil, tüm dünya için çok önemli bir değere sahip bir tarih öncesi arkeolojik alan. Yaklaşık 12.000 yaşında olan Göbekli Tepe ile dünya insanlık tarihini yeniden yazılabilir.

Göbekli Tepe hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayınız

       

13 Mart 2019, İstanbul AB Hibe Programı Bilgilendirme Toplantısı: Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından 13 Mart 2019 Çarşamba günü düzenlenen “Türkiye’deki Sivil Toplum Ağlar ve Platformlar için Destek” Hibe Programı Bilgilendirme Toplantısı’na KUMID Başkanı Saadet GÜNER ve KUMID Üyesi Bülent TOKGÖZ katıldılar.



20 Mart 2019, İstanbul “Geleceğin Harmonisi”:  Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu “Suriye ve Bölgenin Geleceğini Desteklemek” konulu 3. Brüksel Konferansı münasebetiyle 20 Mart 2019 günü düzenlenecek olan “Geleceğin Harmonisi” başlıklı konser ile WFP, WHO ve UNDP’nin sergilerine KUMID’I Davet etti.   Törene davet edilen KUMID’i Başkan Saadet GÜNER temsil etti.

Etkinlikte, Suriyeli ve Türk amatör müzik grupları ile Savaş Mağduru Çocuklar Korosu, şarkılarını seslendirmek üzere sahne aldı. Suriyeli sağlık personelinin öykülerinin yanı sıra sosyal uyum ve kalkınmayı konu alan fotoğraflarla birlikte bir de sanat sergisi açıldı.

"Geleceğin Harmonisi” için tıklayınız.
“Savaş Mağduru Çocuklar Korosu” için tıklayınız.

      



 

"Bu Web Sitesi Sivil Düşün AB Programı kapsamında Avrupa Birliği desteği ile hazırlanmıştır" 
"Bu Web Sitesinin içeriğinin sorumluluğu tamamıyla Kültürel Mirasın Dostları Derneği'ne (KUMID) aittir ve AB'nin görüşlerini yansıtmamaktadır"