9. YOCOCU Uluslararası Konferans 2024, İstanbul, TÜRKİYE  15-17 Ekim 2024



                                                                                                                                 
9. YOCOCU Uluslararası Konferans 2024, İstanbul, TÜRKİYE 15-17 Ekim 2024
 
                                                                                    
                                                                  

                                                                                                                   'UN HİMAYESİNDE 
 
   Konfreansın "Simultane Tercüme" ve "Ara İkramlar-Öğlen Yemeği " harcamaları  KUMID'in kabul edilen Projesi kapsamında                                                                                          Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı  tarafından karşılanacaktır.  

Heyecanla beklemek sona erdi. Çok yakında İstanbul'da buluşacağz.. (15-17 Ekim 2024)
ve Buluştuk.......  
                   
9. YOCOCU, İstanbul  Uluslararası Konferansı, 2024 
15-17 Ekim 2024; İstanbul : 9. YOCOCU İstanbul 2024, Uluslararası Konferansı, İstanbul Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlendi.
 1453 den beri..        .        

Konferansın ilk günü Gönül PAÇACI TUNÇAY yönetimindeki İstanbul Üniversitesi (İÜ)  Osmanlı Dönemi Müziği Gösteri ve Araştırma Merkezi (OMAR) Türk Müziği Gösteri Orkestrası Konseri izlendi. Son günü İstanbul Boğazında gezinti yapıldı.
 

Konferans  Sahibi: Kültürel Mirası Korumada Gençlik Derneği (YOCOCU, Roma-İtalya)*, YOuth in COnservation of CUltural Heritage (YOCOCU) 
Türkiye'den Proje Ortakları : 
1. KUMID
2. Konservatör – Restoratörler Derneği (KRD) 
3.İstanbul Üniversitesi (İÜ) dir.


Komiteler: Konferans Sorumluları -Düzenleme Komitesi Üyeleri -Bilim Kurulu Üyeleri: LINK 


Program: ICCROM Roma-İtalya'nın da manevi destek ve logo desteği verdiği konferans başlıkları arasında afetlerde kültürel mirasın korunması ve kültür mirasının korunmasında iklim değişikliğinin etkileri başlıkları da bulunmaktadır. Program LINK: 


Konferans 1-Bildiri sunumları, 2-Poster Sergisi, 3-Video Sunumları,  4-Atölyeler (Lab. Oturumları) 5- Müzelerimize ve Yenikapı Batıkları Arkeolojik Alanına Teknik Geziler olarak gerçekleşti.
      

Bildiri Sunumları Kitabı: LINK  ve PDF  

Atölyeler (Laboratuvar Oturumları)
1.       Ebru Sanatı Atölyesi, Özgür Sarıca /KRD
2.      Kültürel Mirasın Korunmasında Apolar, Toksik ve Yenilikçi Çözücü için Selüloz Eter Bazlı Jellerin Optimize Edilmesi /YOCOCU
3.       Geleneksel Tekstil Üretim ve Doğal Baskı Atölyesi / Banu Çakan ve Hale Çelik Hekim /KUMID
     1.KRD          2.YOCOCU               3.KUMID

 Teknik Gezi Yapılan Müzeler ve Arkeolojik Alanlar: 1-İstanbul Resim Heykel Müzesi, 2-Sadberk Hanım Müzesi, 3-İstanbul Arkeoloji Müzesi , 4-Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı Kitap Şifahanesi ve Arşiv Dairesi Başkanlığı ve  5-Yenikapı Batıkları. Arkeolojik Alanı 
Teknik gezilerde ağırlıklı olarak yurt dışından gelenlerin oluşturduğu  belirli sayıda  katılımcılar müze yetkililerimizin onayı ile müzelerimizi ve arkeolojik alanları gezmek ve laboratuvarlarındaki koruma-onarım uygulamalarını izlediler. Bilgi alışverişi yaptılar. Nazik kabul ve destekleri için yöneticilere teşekkür ederiz.

          

Video Sunumları: LINK (YouTube) 

Gönüllü Öğrenciler: İÜ Edebiyat Fakültesi Kültür Varlıkları Koruma ve Onarım Bölümü (KVKO) öğrencileri  (20 kişi) Konferans için gönüllü çalıştılar.
    

Sertifikalar:  Katılımcılara sertifikaları verildi. 


Açılışa Katılan Protokol: İtalya’nın İstanbul Konsolosluğu Kültürel Ataşesi ve Kültürel  İşler Sorumlusu ,UNESCO Dünya Miras Listesine kayıtlı  İstanbul Tarihi Alanları Alan Başkanlığı Başkanı, IBB Temsilcisi , İstanbul Barosu Temsilcisi, İstanbul’daki muhtelif üniversitelerden değerli akademisyenler ve öğrenciler konferansa katılım sağlayarak bizleri onurlandırdılar 

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Somut Kültürel Miras İhtisas Komitesi Başkanı, Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi (ICOMOS) Risklere Hazırlık Komitesi (ICORP) uzman üyesi, ICORP Türkiye Yönetim Kurulu üyesi Sayın Prof. Dr. Nevra Ertürk GÜNGÖR hocamız başta olmak üzere bizleri yalnız bırakmayan tüm hocalarımıza ve öğrencilerine teşekkür ederiz.

Farklı üniversitelerden ve İÜ'den öğrencilerin üç gün boyunca oturumlara katılması ya da sunumlar yapması  böyle bir konferansın gerekliliğini bize güçlü bir şekilde gösterdi. 
     

KUMID Üyelerinin katkısı: Öncelikle bildiri, poster sunan, oturum başkanlığı yapan öğrencilerini konferansa katılmaya teşvik eden hatta öğrencileri ile birlikte bildiri-poster sunan, İstanbul dışından konferans için İstanbul’a kendi masraflarını karşılayarak gelen, yine malzeme masraflarını karşılayarak atölye çalışması düzenleyen veya stant açan  değerli üyelerimize minnettarız. Gururumuz oldular.

Bildiri-Poster-Video  Sunan Üyelerimiz (9) : Prof. Dr. Ali Akın AKYOL (Ankara) , Ayça HALDIZOĞLU, Celalettin KÜÇÜK, Dr. Eftal KİRAZ, Dr. Emine Torgan GÜZEL, N.Mine YAR, Doç. Dr, Nilüfer KİRAZ, Prof. Dr. Recep KARADAĞ;, Prof. Dr. Yaşar Selçuk ŞENER,(Ankara)

Stand Açan Üyelerimiz. : Besciani İtalya-Türkiye Temsilcileri, Reskon Restorasyon / Nadire Mine YAR ve Celalleddin KÜÇÜK : Katılımcılar özellikle öğrenciler konferansta adı geçen doğal –yeşil  konservasyon ve restorasyon malzeme,  ekipmanlarını görme ve bilgi edinme imkanı buldular.

Maddi Destek: Konferansın temel harcamaları için KUMID (*) ve KRD (**) nin başvuruları kabul edilmiş ve  Avrupa Birliği Sivil Düşün Destek Programından karşılanmıştır.
(*) 1. İngilizce-Türkçe-İngilizce Simultane Tercüme 2. Öğle yemekleri ve kahve molaları için içecekler ve atıştırmalıklar
(**) 1. Açılış Töreni için ikram 2. Görünürlük Belgeleri.

HAZIRLIK SÜRECİ : Nisan-Ekim 2024  

HOŞGELDİNİZ :Kültürel Mirası Korumada Gençlik Derneği’nin (YOCOCU, İtalya)*  9. Uluslararası Konferansında  kültürel mirasımızı korumak amacıyla iki kıtanın buluştuğu İstanbul'da geçmişten ders almak, bugünü sorgulamak ve geleceğe hazırlanmak için bir araya geliyoruz. (15-17 Ekim 2024)

İstanbul zengin tarihi ve kültürel çeşitliliğiyle öne çıkan bir şehirdir. Burada geçmişin izleriyle dolu tarihi mekânlar, günümüzün modern yaşamının karmaşıklığıyla buluşuyor.

Bu büyüleyici şehirde gerçekleştireceğimiz uluslararası konferansta, kültürel varlıklarımızın korunması için geçmişten alınan dersleri değerlendireceğiz. Aynı zamanda geleceğe yönelik umutlarımızı ve hazırlıklarımızı sürdürmek için bugünün sorularına yanıt arayacak ve bilgi alışverişinde bulunacağız.

Umarım bu buluşma hepimiz için, İstanbul Boğazı'nda bizi bağlayan köprüler gibi bilgilerin paylaşıldığı, kültürlerin kaynaştığı, kültür varlıklarımızın gelecekte korunmasına yönelik ortak bir vizyonun oluşturulduğu anlamlı bir deneyime dönüşür.
İstanbul'un tarihi bölgesinin kalbinde, aramızda olmanızı dileriz.
* YOCOCU (YOuth in COnservation of CUltural Heritage)
 
 
Nisan- 15 Ekim 2024: Hazırlık , 9. YOCOCU, İstanbul  Uluslararası Konferansı, 2024  :  İtalya’dan bir STK olan YOCOCO nun (*) Ekim 2024 tarihinde İstanbul’da düzenleyeceği 9. YOCOCU İstanbul 2024, Uluslararası Konferansı  hazırlıkları yürütüldü.  İstanbul-Türkiye’den dan Konferans Ortakları KUMID ve KRD Konferansın temel harcamaları için kurumlardan tasarruf tedbirleri nedeniyle maddi destek bulamadığı için ayrı ayrı Avrupa Birliği (AB) Sivil Toplum Programı na Proje başvurusu yaptı. Projeler kabul edildi ve konferansın temel harcamaları (molalarda ikram ve öğle yemeği , Türkçe-İngilizce-Türkçe Simultane Tercüme hizmeti, açılış töreni ikram ve görünürlük belgeleri ) proje karşılığında yapıldı. Minnettarız.


Faaliyetin Türkiye’den üniversite ortağı İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Sayın Prof. Dr. Osman Bülent ZÜLFİKAR'ın onayı ve nazik desteği ile İstanbul Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Kongre Kültür Merkezi; konferans için ücretsiz tahsis edildi. Merkezin tüm imkanları etkinlik için ücretsiz sunuldu. Minnettarız.

 1453 den beri....
 
ICCROM, 9. YOCOCU İstanbul 2024, Uluslararası Konferansına destek vererek logosunun kullanımına izin verdi. (07 Temmuz 2024)
  
 
Konferans hazırlıkları için yoğun bir sürece girildi. (Logo tasarımı, Düzenleme Komitesi , Bilim Kurulu vb oluşturulması,  konferans başlık ve alt başlıklarının tespiti , bildiri-poster  özetlerinin derlenmesi,  program oluşturulması, etkin sosyal medya tanıtımları ..vb ---vb) 

AMAÇ: 9. YOCOCU Uluslararası Konferansı 2024, gelenekler, zorluklar ve sorunlar ile gelecek senaryoları arasında köprü kurarak kültürel mirasta ortaya çıkan zorluklar hakkında yapıcı, eleştirel ve disiplinler arası tartışmaları teşvik etmeyi amaçlamaktadır. YOCOCU 2024, profesyonellerden akademik araştırmacılara ve vatandaşlara kadar kültürel mirasın tüm düzeylerinde toplanan zengin deneyim, kanıt ve iyi uygulamalarla desteklenen bir ilham ve fikir kaynağı olmayı hedeflemektedir. 

Amaç, başarılı çıktıların bir araya getirilmesine katkıda bulunmak, çok sayıda deneyimi ortaya koyan bir dizini gerçekleştirmek için bakış açılarının çeşitliliğinden yararlanmak ve kültürel mirasın ortak bir sese ve eyleme dönüştürülebilmesini sağlamaktır.

PROGRAM:  İngilizce PDF 
BASIN DUYURUSU. Türkçe PDF 
BİLDİRİ ÖZETLERİ KİTAPÇIĞI İngilizce PDF 

 HAZIRLIK AŞAMASI -BAŞVURULAR BEKLENİYOR  !!! (Son gün 3 Agustos 2024 ) 
ÖNEMLİ TARİHLER  
İngilizce Özet Gönderim Tarihi :  (03 Temmuz 2024)  / UZATILDI-YENİ TARİH: 03 Ağustos 2024 
Kabul Bildirimi:  (20 Temmuz 2024) . /UZATILDI-YENİ TARİH: 29 Ağustos 2024 
Kayıt: Sunum yapacak kişilerin (25 Temmuz 2024) 02 Eylül 2024  tarihine kadar kayıt yaptırmaları ve kayıt ücretini ödemiş olmaları gerekmektedir; Aksi takdirde özet programdan kaldırılacaktır.
Video Katkınız için son tarih:  September 14th, 2024

KAYIT ÜCRETLERİ
02 Eylül 2024'ten önce alınan katkılarla ilgili olarak
Yerel araştırmacılar: 0 Euro (Türkiye-Evsahibi ülke katılımcıları kayıt ücreti ödemeyeceklerdir.
Öğrenciler: (0 euro)   20 euro 
Diğer katılımcılar: (50 euro)  100 Euro 
.YOCOCU members: Ücretsiz (Nasıl YOCOCU a YOCOCU üyesi olunur:)
 
01 Eylül 2024'den sonra kayıtların maliyeti artacaktır.
.Kaydınızı PayPal (hesap [email protected]) veya ilgili iban hesabına banka havalesi (YOCOCU APS, IBAN: IT02U0329601601000067300870) aracılığıyla “YOCOCU 2024 Conference and Tam adınız/Soyadınız ) ” ödeme açıklamasıyla tamamlayabilirsiniz.


İNGİLİZCE BİLDİRİ ÖZETLERİNİN YAPISI:  
Özetler dört ayrı bölümden oluşmalıdır:

Giriş: Önceki araştırmayı ve mevcut çalışmanın gerekçesini açıklar
Yöntem: Çalışmanın nasıl yürütüldüğünü açıklar
Sonuçlar: Çalışmanın sonuçlarını açıklar
Sonuç: Çalışmayı özetler  ve sonuçlarını tartışır

TARTIŞILACAK KONU, ALT KONULAR ve BEKLENEN BİLDİRİLER:  PDF 
ÖZEL DERGİ SAYILARI /YAYIN HAKKINDA : LINK 

VIDEO BAŞVURUNUZ İÇİN ÜÇ TEMEL ADIM LINK 
VİDEOLARINIZ
Kaynağınızın öne çıkan anları nasıl kaydedilir?
3 BASIT ADIMI IZLEYIN!
1- Akıllı telefon veya Zoom veya Power Point ile kaydedilmiş bir video kullanın.
2- MP4 formatında kaydedin
3- 5 dakikadan uzun olmamalıdır
Multimedya dosyanızı nasıl oluşturacağınız veya yakınlaştırma veya PPT ile bir videoyu nasıl kaydedeceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için LINK’e tıklayın
KAYNAĞINIZIN ÖNE ÇIKANLARINI KAYDEDİN VE VİDEONUZU LİNKTEKİ ADRESE GÖNDERİN.
VİDEO KATKINIZ İÇİN SON TARİH: September 14th, 2022

BİLİM KOMİTESİ : PDF

ORGANİZASYON KOMİTESİ : PDF  

KONFERANS MEKANI ve HARİTA  Prof. Dr. Fuat Sezgin Kongre Kültür Merkezi; İstanbul Universitesi  
LINK,  MAP LINK,    İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent ZÜLFİKAR'ın onayı ve nazik desteği ile (1453'ten beri...)

KAYIT OLMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ: LINK
 
İNGİLİZCE ÖZETİNİZİ GÖNDERMEK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ:  LINK 

OZEL DERGİ SAYILARI (BİLDİRİ ve ÖZETLERİN YAYINI) İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ: LINK 1 ve LINK 2 

İLETİŞİM VE BİLGİ İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ: LINK  

GENEL BİLGİLER İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ  Ana Sayfa, Genel Bilgiler,  Rehberler  Son Teslim Tarihi ve Ücret..vb için ,LINK 

SOSYAL MEDYA'DA BULUŞALIM:
  .   .   .   


 

"Bu Web Sitesi Sivil Düşün AB Programı kapsamında Avrupa Birliği desteği ile hazırlanmıştır" 
"Bu Web Sitesinin içeriğinin sorumluluğu tamamıyla Kültürel Mirasın Dostları Derneği'ne (KUMID) aittir ve AB'nin görüşlerini yansıtmamaktadır"