FARKINDALIK : 
e-Kampanyalar 

FARKINDALIK : e-kampanyalar , mektup kampanyaları

KUMID kültür varlıklarının barış döneminde ve silahlı çatışmalarda korunması,  yasadışı ticaretinin engellenmesi için TV Programlarına katılmış, e-posta ve mektup kampanyaları düzenlemiştir.
KUMID ayrıca bu konularda düzenlenen uluslararası ve ulusal kampanyalara kurumsal destek vermiştir.

 
TV PROGRAMI:
SKYTURK TV, Lübnan - İsrail Çatışması -1 Eylül Dünya Barış Günü Özel Yayını, 2006

 
KUMID'in DÜZENLEDİĞİ E-POSTA, MEKTUP KAMPANYALARI :
I-Kültür Varlıklarının Yasa Dışı Ticaretinin Engellenmesi
1-YENİ YIL  E-Kart (Türkçe-İngilizce) 2013. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının değerli katkısıyla... 
 
01 Ocak-15 Ocak 2013:  Yurt dışına kaçırılan eserler veya çalıntı eserler hakkında Türkiye’de ve dünyada  farkındalık yaratmak için KUMID’in önerisiyle T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı  ile KUMID ortak bir faaliyet düzenledi. İngilizce-Türkçe hazırlanan  2013 YENİ YIL E-CARD’ı bakanlık ve KUMID tarafından e-posta ile dağıtıldı.
KUMID üyeleri de bu etkinliğe söz konusu e-kartları kendi iletişim adreslerine e-posta ile dağıtarak destek verdi.

Türkçeİngilizce
 
II-Kültür Varlıklarının İnternette Yasadışı Ticaretinin Engellenmesi: Kampanyalar ve Uluslararası Konferans Oturumları
 Temmuz- Ağustos 2007 : KUMID Kültürel nesnelerin İnternette yasadışı satışının engellenmesine yönelik olarak hazırlanan  UNESCO/INTERPOL/ICOM-Kültürel Nesnelerin İnternet Üzerinden Yasadışı Satışı ile Mücadele Etmek İçin Temel Faaliyetler,2007 (Bundan böyle Temel Faaliyetler)'i  Türkçeye tercüme etti ve  Türkiye genelinde e-posta ile bilgilendirme yaptı.
Türkçe metin için tıklayınız. 
İngilizce metin için tıklayınız. 
 
5-7 Kasım 2007, Viyana /AVUSTURYA :  12. Uluslararası Kongre - Kültürel Miras ve Yeni Teknolojiler - Arkeoloji ve Bilgisayar -Kültürel Miras ve Yeni Teknolojiler" (CHNT 12) 'de 
  • Bilim Kurulu Üyesi KUMID Yönetim Kurulu Başkanı Saadet GÜNER kültürel nesnelerin İnternette yasadışı satışının engellenmesine yönelik olarak UNESCO, ICOM, INTERPOL’ün yayınladığı "Temel Faaliyetler" hakkında katılımcılara ve Bilim Komitesine bilgi verdi.
  •  Çalıştay’ın Final Oturumda 2008 yılında bu konuda oturum düzenlenmesi kararlaştırıldı.
 
8 Şubat –Ekim 2008, TÜRKİYE:  Kasım 2008'da Viyana / AVUSTURYA'da düzenlenecek 13. Uluslararası Kongre - Kültürel Miras ve Yeni Teknolojiler - Arkeoloji ve Bilgisayar (CHNT 13)  ve “Kültürel Varlıkların İnternette Satışı “oturumunu yönetecek olan KUMID  adı geçen oturuma bildiri sunmaları için Türkiye’deki ilgili   resmi kurumları, üniversiteleri  ve sivil toplum kuruluşlarını faks veya e-posta ile bilgilendirdi.
 
Kasım 2008, Viyana / AVUSTURYA: "13. Uluslararası Kongre - Kültürel Miras ve Yeni Teknolojiler - Arkeoloji ve Bilgisayar" (CHNT 13)'de “Kültür Varlıklarının İnternet Satışları” oturumu düzenlendi. KUMID oturum başkanları arasında yer aldı. 
Bildiri özetleri için tıklayınız. 
 
Kasım 2009 , Viyana  / AVUSTURYA:   CHNT 14 ‘de  “Kültür Varlıklarının İnternet Ticareti “ oturumu düzenlendi. Türkiye’den Arkeolog Melek CANGA bildiri sundu.
Bildiri özetleri için tıklayınız
 

6-10 Nisan 2010, Viyana / AVUSTURYA “Çatışmalarda Arkeoloji” başlıklı uluslararası Kongreye KUMID  Başkanı Saadet GÜNER tarafından üyelerin değerli katkılarıyla hazırlanan “Kültürel Nesnelerin İnternette Artan Yasa Dışı Satışına Karşı Koymak İçin Sivil Toplum Örgütlerinin Rolü” başlıklı Bildiri sunuldu.
Bildiri “Forum Archaeologiae”da yayınlandı. İngilizce yayın“Forum Archaeologiae” için tıklayınız. 
Bildiri University of Danver (USA) daki bir Makalede referans gösterildi. Tıklayınız. 
Konferans web sayfası için tıklayınız.



III-Silahlı Çatışmalarda Kültür Varlıklarının Korunması
 
20-24 Ekim 2014:  Bölgedeki PKK terör örgütünün gerçekleştirdiği terör olaylarında Ziya Gökalp Müzesinin (Diyarbakır) yağmalanmasını kınamak, ilgililere benzer faciaların yaşanmasını engellemek için gerekli tedbirlerin alınmasını önermek için Türkçe-İngilizce kaleme aldığımız 15.10.2014 tarihli mektubumuzu T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Genel Kurmay , Emniyet Genel Müdürlüğü başta olmak üzere UNESCCO, ICOMOS, ICOM Türkiye ‘ye ve KUMID’in Proje ve Konferans faaliyetlerinden ulaştığı iletişim ağına gönderildi. Faaliyet takdir edildi ve olumlu geri dönüşler alındı.
                      
Türkçe S.1Türkçe S.2         İngilizce S.1İngilizce S.2
                                                  
Ağustos 2008: Gürcistan-Rusya Çatışması: KUMID; “çatışan taraflara bölgedeki kültürel mirasa saygı gösterilmesi tavsiye ettiği” İngilizce bir mektubu Gürcistan ve Rusya’nın Ankara Büyükelçiliklerine, UNESCO, ICOM, ICOMOS’un Türkiye Temsilcilerine , Dışişleri Bakanlıklarına  ve Kültür Bakanlıklarına gönderdi. Faaliyet takdir edildi ve olumlu geri dönüşler alındı. 


 KUMID’in DESTEK VERDİĞİ ULUSAL ve ULUSLARARASI KAMPANYALAR
 
Ulusal Kampanyalar
10 Ocak 2014, Yedikule Bostanları -İstanbul Kara Surları’ nın korunması için uzmanlar tarafından kaleme alınmış ve imzaya açılmış metni KUMID kurumsal olarak imzaladı.
İngilizce PdF için tıklayınız. 
 
Uluslararası Kampanyalar
 
15 Temmuz 2016:  University L’Orientale of Naples, Italya-“Kriz Alanlarında Kültürel Mirasların Korunması için Uluslararası Gözlemci Prof. Dr. Fabio MANISCALCO  tarafından, “Israil ve Lübnan’daki Kültürel Varlıkların Korunması” için yapılan çağrı metni KUMİD tarafından da desteklendi.
İngilizce metin için tıklayınız 
 
10 Ağustos 2006: EUROPA NOSTRA,  ICA, ICCROM, ICOM, ICOMOS ve OWHC tarafından kaleme alınan “Israil ve Lübnan’daki Kültürel Varlıkların Korunması İçin Çağrı”10 Ağustos 2006” KUMID tarafından da desteklendi.
İngilizce PdF için tıklayınız. 

"Bu Web Sitesi Sivil Düşün AB Programı kapsamında Avrupa Birliği desteği ile hazırlanmıştır" 
"Bu Web Sitesinin içeriğinin sorumluluğu tamamıyla Kültürel Mirasın Dostları Derneği'ne (KUMID) aittir ve AB'nin görüşlerini yansıtmamaktadır"