TOPLUM BİLİNCİNİ GELİŞTİRME: Öğrencilere, karar vericilere seminerler 

 Öğrencilerin ve Karar Vericilerin Kültür Mirasını Koruma Bilincini Geliştirme 


Öğrenciler:

18 Mayıs 2016, İstanbul , İMMİB Erkan Avcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin “Yaz Dönemi Gençlik Şöleni”  ve Kültürel Miras Semineri :
 İMMİB Erkan Avcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin “Yaz Dönemi Gençlik Şöleni” ““Kültürel Miras - Koruma – Teknoloji  ve UNESCO ültür Mirasini Koruma El Kitaplari” Semineri ile başladı. Sunum yapan KUMID Üyelerini Yönetim Kurulu Başkanı Saadet GÜNER ve Üye  Uzman Konservatör Uğur GENÇ’i  sayın üyemiz Aytaç GÜNER yalnız bırakmadı.

Seminer'e 350 den fazla öğrenci katıldı.

Faaliyet kapsamında İngilizceden Türkçeye çevrilen UNESCO Kültür Mirasını Koruma El Kitapları Okul Kütüphanesine ve Tarih Kümesine ücretsiz olarak sunuldu.


 
18 Mayıs 2016, İstanbul  “Tarihi Mekanların Maketleri” Sergisi -  İMMİB Erkan Avcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve “Yaz Dönemi Gençlik Şöleni” Farkındalık toplantısından sonra IMMİB Erkan Avcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Yaz Dönemi Gençlik Şenliğinde  “Tarih Zümresi”nin hazırladığı Tarihi Mekanların Maketleri Sergisi KUMID üyeleri tarafından ziyaret edildi. Teknik-Mesleki Lise Öğrencilerinin Ayasofya’dan, Alman Çeşmesine, Rumelihisarı’ndan, Artemis Tapınağına, Mısır Piramitlerinden, İskenderiye Fenerine, Babil Asma Bahçelerine ..vb tarihi mekanların künyesini de araştırarak bazen farklı malzeme kullanarak (esmer kesme şeker gibi) yaptıkları maketler hayranlık uyandırdı.


İMMİB Erkan Avcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerinin kendi çalışmalaından oluşan "Teknoloji Sergisi"nden bir kaç fotoğraf karesi.


10 Haziran 2016: ÖĞRENCİ ÇALIŞMALARINA DESTEK – KUMID -HISARLAR MÜZESİ -  İMMİB Erkan Avcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi:
 KUMID Üyesi Sayın Uğur GENÇ’in gönüllü girişimi ile İMMİB Erkan Avcı Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, (Bahçelievler, İstanbul) , Bilişim Teknolojileri Öğrencileri Ayşegül SANLI ve Furkan MOROVA’nın yaptığı Rumeli Hisarı Maketleri, sergilenmek üzere Hisarlar Müzesi Müdür Vekili adına Sayın Ali ZEYREK’e  teslim edildi.

Faaliyete Faaliyet Koordinatörü Uğur GENC, Yönetim Kurulu Başkanı Saadet GÜNER, Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatma BANU ÇAKAN ve Üye Aytaç GÜNER ve İMMİB Erkan Avcı Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri katıldılar.  

Faaliyetin Çarpan Etkisi:
KUMID’in düzenleyici kuruluşlar arasında yer aldığı VIII. Arkeoloji ve Konservasyon’da  Bilim ve Teknoloji Uluslararası Konferansı – STAC8  21-25 Mayıs 2017 tarihleri arasında Amman-ÜRDÜN’de gerçekleştirilmişti.
 
Bu faaliyet STAG 8 ‘e Sivil Düşün AB Programı desteği ile katılan KUMID Üyeleri Mahmut AYDIN ve Saadet GÜNER tarafından katılımcılara anlatıldı ve öneride bulunuldu. .
 
 25 Mayıs 2017’de UNESCO Genel Direktör Yardımcısı  Francesco .BANDARIN ve Ürdün Turizm ve Eski Eser Bakanının kısa süreli teşriflerinde ve  çok değerli temel açıklamaları ışığında,  ICCROM Genel Direktörü Stefano de CARO,  E.C.C.O Başkanı Susan CORR, WATCH Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Talal AKASHEH  ve Genel Sekreteri Claudio CIMINO'nun yanı sıra tüm katılımcıların değerli katkılarıyla hazırlanan “STAG 8 - AMMAN AÇIKLAMASI 'ında  KUMID’in önerisi kabul edildi.

Öneriye Açıklamanın ,  Eğitim: Gerekli Eylemler”: ..bölümünde aşağıdaki şekilde yer verildi.
.
 “ Miras eğitimi, mesleki düzey de dahil olmak üzere, her seviyedeki okul müfredatına eklenmelidir”.

17 Nisan 2010, İzmir,  Güzel Bahçe İlkÖğretim Okulu: İzmir, İli Konak İlçesi Belediyesinin “Çocuk ve Gençlik Eğitimi Projesi” kapsamında KUMID tarafından Güzel Bahçe İlköğretim Okulu 4. ve 5. sınıf öğrencilerine ve öğretmenlerine verilen “Kentimizi Tanıyalım-Kültürel Mirasımızı Koruyalım” başlıklı seminer verildi. Broşür dağıtıldı. 




Karar Vericiler

16 Nisan 2010,  İzmir, Karar Vericiler  İzmir, İli Konak İlçesi Belediyesinin Personel Eğitimi Projesi kapsamında Konak Belediye Başkanı Sayın Hakan TARTAN’nın nazik daveti ve desteği ile Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından KUMID Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Ali Kazım ÖZ ve Saadet GÜNER tarafından belediye personeline , “Uluslararası Mevzuatlar Işığında Kültürel Mirası Korumada Yerel Yönetimlerin Rolü ve Görevleri” konulu seminer verildi. Üyelerimiz Mehmet UĞUR, Mine YAR ve Celalettin KÜÇÜK faaliyette bizleri yalnız bırakmadılar. 


Basın -Yayında KUMID

Nisan – Mayıs 2010, İzmir,  Basın-Yayında KUMID İzmir Konak İlçesinde öğrencilere, öğretmenlere ve belediye  personeline verilen kültürel mirası koruma eğitimleri yerel gazetelerde geniş olarak yer aldı. 


 

"Bu Web Sitesi Sivil Düşün AB Programı kapsamında Avrupa Birliği desteği ile hazırlanmıştır" 
"Bu Web Sitesinin içeriğinin sorumluluğu tamamıyla Kültürel Mirasın Dostları Derneği'ne (KUMID) aittir ve AB'nin görüşlerini yansıtmamaktadır"