2019 - Nisan


1 Nisan 2019, İstanbul : TEZ GÖRÜŞMESI: Başkan Saadet GÜNER , Bilgi Üniversitesi Kültür Yönetimi Programında Yüksek Lisans öğrencisi sayın Fulya BARAN  ile talebi üzerine tezine katkı sağlayacak bir görüşme gerçekleştirdi.



HERITAGE İSTANBUL 2019 RESTORASYON, ARKEOLOJI VE MÜZECILIK TEKNOLOJILERI FUARI VE KONFERANSI 11 – 13 Nisan 2019, İstanbul, Türkiye


11 – 13 Nisan 2019, İstanbul . Heritage İstanbul 2019 Restorasyon, Arkeoloji ve Müzecilik Teknolojileri Fuarı ve Konferansı KUMID 3. Kez katılıyor. Sayın Üyelerimiz stand kurulumunda , toplanmasında ve sergide bizleri yalnız bırakmadılar. 

 
 
SERGİ:  11 – 13 Nisan 2019, Heritage İstanbul 2019 Restorasyon, Arkeoloji ve Müzecilik Teknolojileri Fuarı ve Konferansı KUMID standında on yıllık faaliyetlerimizin görselleri ve çıktılarıyla (İngilizce-Türkçe) ziyaretçilerimizi ağırladık. Değerli hocalarımız, kurum temsilcileri,  öğrenciler, gazeteciler,  sanatçılar , üyelerimiz…vb  sergimizi ziyaret ederek bizleri onurlandırdılar. 

 
Ziyaretçilerimiz 1: AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Ekselansları Christian BERGER ‘in  Heritage İstanbul 2019 ’da KÜMİD standını ziyaret etmesi yalnız KUMID I için değil kültür mirasını koruma konusunda çalışan tüm Sivil Toplum Kuruluşları (STK) lar için bir onurdur. 11 Nisan 2019



Ziyaretçilerimiz 2:  Ünlü tarihçimiz sayın Prof. Dr. İlber ORTAYLI’nın Heritage İstanbul 2019 ’da KÜMİD standını ziyaret etmesi yalnız KUMID için değil kültür mirasını koruma konusunda çalışan tüm Sivil Toplum Kuruluşları (STK) lar için bir onurdur. 11 Nisan 2019


Ziyaretçilerimiz 3: Farklı kurumların ve STK’ların temsilcileri ile Heritage İstanbul 2019 ’da dayanışma gösterdik  ve bilgi alışverişi yaptık. MİMARİ RESTORASYON KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA DERNEĞİ Başkanı Sayın Serhad ŞAHİN, ‘nin uzun boy avantajı ile youn ziyaretçilerde stand fotoğralarımızı çekmesi , Gelişim Üniversitesi Öğrencilerinin yanımıza sık sık gelerek bir ihtiyacaımızın olmup olmadığını sormaları gerçek bir dayanışma örneklerinde sadece ikisidir. Daima hatırlayacağız. 

  

KONFERANS PROGRAMI: 12  Nisan 2019 Saat 11.00-11.30 Heritage İstanbul 2019 ’da KUMID Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep KARADAĞTürkiye'deki Kültürel Miras Laboratuvarları, Alt Yapıları ve Yeterlilikleri” başlıklı sunum gerçekleştirdi. 



MIRAS SOHBETLERI:  12  Nisan 2019 Saat 16.00-16.45 Heritage İstanbul 2019 ’da KUMID Üyesi ve DATU Laboratuarı Müdürü Emine TORGAN   “Dünyanın İlk Müze Laboratuvarı Olan Rathgen (Almanya) ve Orta Çağ Tekstilleri Üzerine Yürütülen Proje Çalışması” başlıklı sunumu gerçekleştirdi. 
 

DİPLOMA TÖRENİ : İstanbul Universitesi (İÜ) "Müze Yönetimi  -  Kültürel Miras Alanlarının Yönetimi” mezunlarının Diploma Töreni Heritage İstanbul 2019 da yapıldı. Mezunlara başarılar dileriz. 




Heritage İstanbul 2019- AÇILIŞ KOKTEYLİ ŞEREFİYE SARNICI’nda :  Bizans İmparatoru 2. Theodosius emriyle, Bozdoğan Kemeri’nden su depolayabilme amacı ile yapımına başlanan sarnıç, 15 yıllık bir çalışma sonrasında yani 443 yılında tamamlanabilmiştir. Yaklaşık 8 yıl kadar süren ve İstanbul BüyükŞehir Belediyesi (IBB) yürütülen restorasyon çalışmaları geçtiğimiz günlerde sona erdi ve Şerefiye Sarnıcı yakın bir tarihte ziyaretçilere tekrar açıldı. Sarnıç Piyer Loti Caddesi -Fatih caddesindedir. Emeği geçenlere teşekkürler. 



15 Nisan 2019 _"AVRUPA’NIN GELECEĞİ İÇİN KÜLTÜREL MİRAS BERLİN EYLEM ÇAĞRISI "Türkçeye Tercüme edildi. 
Europa Nostra-Hollanda Haziran 2018 AVRUPA’NIN GELECEĞİ İÇİN KÜLTÜREL MİRAS BERLİN EYLEM ÇAĞRISI Europa Nostra Kurumsal Üyesi KUMID (FOCUH)  tarafından gönüllü olarak TürkçeyetTercüme edildi.

KUMID Üyesi Sayın Bülent TOKSÖZ’e ve metnin son okumasına katkı sağlayan Europa Nostra Türkiye ve Prof.Dr. Sebnem Hoskara’ya teşekkür ederiz.
 
Çağrıyı okumak ve imzalamak için lütfen web sayfasını 
ziyaret ediniz.

   PDF Metin

 

"Bu Web Sitesi Sivil Düşün AB Programı kapsamında Avrupa Birliği desteği ile hazırlanmıştır" 
"Bu Web Sitesinin içeriğinin sorumluluğu tamamıyla Kültürel Mirasın Dostları Derneği'ne (KUMID) aittir ve AB'nin görüşlerini yansıtmamaktadır"