2010 - Şubat

13 Şubat 2010, İstanbul / TÜRKİYE "ABGS BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI":   Avrupa Birliği Genel Sekreterliği (ABGS) tarafından Sivil Toplum Kuruluşlarına (STK)  yönelik düzenlenen “Yeni AB Stratejisi ve Üyelik Müzakere Sürecimiz" başlıklı bilgilendirme toplantısına davet edilen KUMID Yönetim Kurulu Başkanı Saadet GÜNER toplantının “ Soru-Cevap” bölümünde katkı sundu.


Şubat-Haziran 2010, İstanbul / TÜRKİYE "  EUROPA NOSTRA GENEL KURULUNA HAZIRLIK" 
 KUMID’in kurumsal üye olduğu Avrupa Kültürel Miras Kuruluşları Federasyonu (Europa Nostra), 2010 yılı Genel Kurulu’nu, 2010 Yılı Avrupa Birliği Kültürel Miras Ödülleri Töreni’ni ve diğer etkinliklerini 9-13 Haziran 2010 tarihleri arasında İstanbul’da yapmaya hazırlanmaktadır. İstanbul’daki EUROPA NOSTRA Genel Kurulu Organizasyon Komitesinde yer alan KUMID planlama toplantılarına etkin ve sürekli olarak katıldı.


18-20 Şubat 2010, İstanbul / TÜRKİYE  "AB PROJE TOPLANTISI “WFWHLC”:  Derneğimizin “İştirakçi “olarak yer aldığı ENPI- CIUDAD Programı kapsamında yürütülen “Dünya Miras Listesine Kayıtlı Savaştan Uzak Şehirler” Projesi –WFWHLC” başlıklı Avrupa Birliği Projesinin ilk toplantısı İstanbul’da düzenlendi. Toplantıya İtalya ve Gürcistan’dan proje ortaklarının temsilcilerinin yanı sıra Türkiye’den iştirakçi kuruluş KUMID ‘in üyeleri de katıldı.



24 Şubat 2010, İstanbul / TÜRKİYE, "ÇARŞAMBA BULUŞMALARI–İSTANBUL 2010 KÜLTÜR BAŞKENTİ-SUNUM " İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansının “2010 için Bir Düşünce Platformu: Çarşamba Buluşmaları” etkinliğinde KUMID tarafından “Uluslararası Mevzuatlar Işığında Kültürel Mirası Koruma” konulu sunum ve söyleşi gerçekleştirildi. Sunum ve söyleşi ile haber  AB Vizyonu Dergisinde Yayınlandı.

 

"Bu Web Sitesi Sivil Düşün AB Programı kapsamında Avrupa Birliği desteği ile hazırlanmıştır" 
"Bu Web Sitesinin içeriğinin sorumluluğu tamamıyla Kültürel Mirasın Dostları Derneği'ne (KUMID) aittir ve AB'nin görüşlerini yansıtmamaktadır"